Je evenement online promoten

Of het nu gaat om een BBQ onder vrienden, een workshop voor een paar mensen, of een seminarie dat plaatsvindt in verschillende landen, de promotie van je evenement is van cruciaal belang. Hier enkele korte maar krachtige tips in verband met online promotie en gebruik van sociale media voor je volgende evenement.

Om het meeste te halen uit sociale media, focus je je het best op de meest relevante sociale netwerken voor jou evenement. Dit zijn ongetwijfeld Facebook, Twitter en nog een paar anderen. Bijvoorbeeld Myspace voor een concert  of LinkedIn voor een seminarie. Belangrijk is echter dat je je tijd wat spaart door je enkel op de belangrijkste sociale netwerksites voor jou evenement te focussen, want goed gebruik maken van sociale netwerken vraagt heel wat tijd! Doe dus eerst een grondige selectie, en focus je dan op enkele sociale netwerken.

Eens je dat gedaan hebt, begin er gewoon aan, en hou het volgende in het achterhoofd:

  • Hou contact met je publiek. Mensen zijn sociale beestjes, dus interageer, reageer, stel vragen, open discussies. Bedank mensen voor hun Tweets, hun reacties op Facebook. Vraag hen wat er beter kan, open een poll naar welk onderwerp ze graag zouden zien op het seminarie of welke artiest ze willen zien langskomen.
  • Toon wat er zich achter de schermen afspeelt. Mensen zijn nieuwsgierige beestjes (denk maar aan alle reality shows), dus maak bijvoorbeeld een Flickr pagina aan waar je foto’s van de voorbereidingen voor je evenement online zet, of blog over de vorderingen van je evenement.
  • Doe anders dan anders. Lanceer iets onverwacht. Mensen zitten heus niet te wachten op de zoveelste email met een uitnodiging.
  • Online promotie vraagt geduld. Een blog artikel wordt soms pas een paar weken later ontdekt, en door een andere blog overgenomen. Je Facebook fanpage groeit niet op één dag naar 500 fans. Geef dus niet snel op. Op lange termijn loont het de moeite.
  • Veel moeilijks is er niet aan. Je moet er gewoon tijd voor maken. Plan wekelijks wat tijd in (van een uurtje tot een halve dag), en begin eraan.

Success!

Leave a Reply